Als het thuis niet meer gaat

ContactInzetDe contouren voor de ouderenzorg van de toekomst worden steeds duidelijker. Er komen meer senioren en als zij een beroep doen op de gezondheidszorg, dan wil Nederland dat bij voorkeur vanuit de thuissituatie organiseren. Hiervoor wordt een beroep gedaan op mantelzorgers en vrijwilligers. Daarnaast zien we de politieke wens om wonen en zorg te scheiden.

In de praktijk betekent dit dat senioren op steeds latere leeftijd gebruik maken van intramurale voorzieningen. Zorgaanbieders krijgen dan te maken met complexe zorgvragen voor mentale én lichamelijke problemen. Deze co-morbiditeit vraagt om deskundigheid en samenhang. Als het thuis niet meer gaat, biedt de Zorgresidentie Groep de best mogelijke oplossing voor tijdelijke of permanente verzorging.

Wij beantwoorden elke zorgvraag met:
Wonen met zorg
Zorghotel Grave
Zorg bij dementie

Mijn ouders in goede handen "Mijn ouders in goede handen" Zoon van echtpaar De Jager, bewoners

"De geestelijke gesteldheid van mijn vader ging steeds verder achteruit en de gezondheid van mijn moeder liet ook te wensen over", zegt de heer De Jager. "We deden ons best om er zoveel mogelijk voor ze te zijn, maar de thuissituatie van onze ouders verslechterde. We hebben toen besloten dat ze in een appartement van Zorgresidentie Velp gingen wonen. Daar krijgen ze 24 uur per dag de zorg die ze verdienen en kunnen ze met de andere bewoners gebruik maken van de prachtige faciliteiten. En hun ruime appartement biedt ze volop privacy. Mijn ouders zijn al meer dan 60 jaar samen en bij Zorgresidentie Velp kunnen ze gelukkig ook samen blijven."

Hier kom ik tot rust "Hier kom ik tot rust" Dhr. Veldman, gast

"Een maand geleden onderging ik een ingrijpende operatie. Toen ik uit het ziekenhuis werd ontslagen, was ik nog erg zwak. Het zou voor mijn vrouw veel te zwaar worden om mij thuis te verzorgen", vertelt de 76-jarige heer Veldman uit Wijchen. "We hebben daarom besloten dat ik in Zorghotel Grave zou herstellen. Ik kan gebruik maken van het revalidatiecentrum en heb een vaste fysiotherapeut. Dankzij alle goede zorgen en het lekkere eten gaat mijn herstel heel voorspoedig. En mijn vrouw komt graag langs; dan maken we een ontspannen wandeling in de kloostertuin of eten we een hapje in het grand café."

We nemen de tijd "We nemen de tijd" Yvonne Gielis, ziekenverzorgster IG

Yvonne Gielis is ziekenverzorger IG (Individuele Gezondheidszorg) bij Zorgresidentie Velp. Daarvoor werkte ze 12 jaar in de thuiszorg en 12 jaar in een verpleeghuis. "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en zocht werk waarin ik wat meer tijd kon maken voor mijn patiënten. Zo ben ik bij Zorgresidentie Velp terechtgekomen. De bewoners verblijven in kleine woongroepen en er is veel meer verzorgend personeel dan bij mijn vorige werkplekken. Daardoor kan ik kwalitatief betere zorg verlenen en me echt richten op de persoonlijke behoeften van mijn patiënt. Daarnaast heeft de zorgresidentie respect voor hun bewegingsvrijheid en het geeft me enorm veel voldoening om op deze manier voor mensen te zorgen."


Volg Zorgresidentie op: Volg ons op Twitter

Zorgresidentie biedt Zorg in NaturaZorgresidentie biedt Zorg in Natura

Vanaf 1 januari 2014 zijn alle locaties van Zorgresidentie door het zorgkantoor toegelaten om Zorg in Natura (ZIN) te leveren. Daardoor kunnen bewoners en hotelgasten nog eenvoudiger gebruikmaken van onze diensten en zijn we beter bereikbaar voor verwijzers.

Net als bij PGB-zorg, levert Zorgresidentie alleen geïndiceerde zorgfuncties bij Zorg in Natura. Ons principe om zorg en wonen te scheiden, blijft daarmee overeind. Zorgresidentie kan vanaf januari de thuiszorg-indicatie tijdelijk overnemen als overbrugging tussen ziekenhuis en thuis. We garanderen daarmee de continuïteit in zorgverlening. Als het thuis even niet meer gaat, bieden we ook Zorg in Natura en dat kan de financiële drempel voor de inzet van herstel- en respijtzorg wegnemen.

Verwijzers zoals huisartsen, specialisten en ziekenhuizen kunnen nu patiënten met een thuiszorgindicatie toch een tijdelijke 24-uurs zorgomgeving aanbieden, bijvoorbeeld bij niet-geplande zorg. Zorgresidentie biedt een prima oplossing voor mensen die op zoek zijn naar tijdelijke overbruggingszorg of in het verleden een beroep deden op de zorgzwaartepakketten ZZP 1, 2 en 3. Voor permanente bewoners en cliënten die afhankelijk zijn van langdurige intensieve zorg, blijven wij PGB-gefinancierde zorgpakketten hanteren. Onze ervaring leert dat het PGB meer mogelijkheden biedt om deze cliënten maatwerk te leveren.

Meer weten: zorgmanager@zorgresidentie.eu

Verkoop woning geen belemmeringVerkoop woning geen belemmering

De beslissing om naar een woonzorg-instelling zoals Zorgresidentie Velp of Zorgresidentie Smakt te verhuizen, is voor veel ouderen niet makkelijk. Buiten het feit dat u uw eigen woning moet achterlaten, speelt ook het financiële plaatje een belangrijke rol.

Door de slechte huizenmarkt schuiven ouderen een verhuizing vaak voor zich uit. Laat de gezondheid van u of uw partner het niet langer toe om zelfstandig te blijven wonen? Of wilt u zeker zijn van een woning bij Zorgresidentie? Dan bieden wij uitkomst bij de verkoop van uw eigen huis.

Sinds kort werken we samen met de Nederlandse Vastgoedmaatschappij. Deze onderneming doet geheel vrijblijvend een bod op uw woonhuis. Er zijn verschillende scenario's bespreekbaar. Zo kunt u het bod gebruiken als minimaal gegarandeerde opbrengst. U kunt ook de overwaarde van uw huis vrijmaken voor de huur van een appartement bij Zorgresidentie voor uw zorgbehoevende partner, terwijl u de eigen woning verkoopt en weer terug huurt.

Meer info info@zorgresidentie.eu

Partner in fysiotherapiePartner in fysiotherapie

De praktijk Bardoel van Lier is de nieuwe vaste partner voor fysiotherapie in Zorghotel Grave en de Zorgresidenties in Smakt en Velp. Naamgevers Niels van Lier en Maikel Bardoel zijn er trots op dat hun bedrijf deel uitmaakt van het zorgteam van Zorgresidentie.

Bardoel van Lier werkt binnen de vestigingen van Zorgresidentie met twee vaste therapeuten, Mieke Scholte en Whitney Steenhuizen (foto). Beiden zijn gespecialiseerd in ouderenzorg en dagelijks aanwezig. Daarnaast heeft de fysiotherapiepraktijk verschillende andere specialisaties die ze voor Zorgresidentie inzetten, zodat er altijd een juiste therapeut beschikbaar is. De praktijk werkt geregeld samen met andere (para)medische disciplines zoals ergotherapie en logopedie.

In de visie van Maikel Bardoel en Niels van Lier draait het in hun vak om aandacht voor de mens. Dat klinkt logisch, maar het is niet vanzelfsprekend. De aanpak van deze praktijk is gemoedelijk, oprecht en betrokken, en dat beleeft u ook bij Zorgresidentie.

Meer info: info@bardoelvanlier.nl